Vernisáž knihy Tajomstvo zoborského kláštora

Vernisáž výstavy ilustrácií akad. mal. Martina Oscitého + beseda a autogramiáda s J. Ex. Mons. Františkom Rábekom, ordinárom OS a OZ SR o jeho novej knihe Tajomstvo zoborského kláštora

 

Začiatok festivalového týždňa tiež priniesol predstavenie knihy otca biskupa Františka Rábeka, ordinára OS a OZ SR a rodáka z Močenku, Tajomstvo zoborského kláštora, ku ktorej bola inštalovaná aj výstava ilustrácií akademického maliara Martina Oscitého. Výstava potrvá v kostole sv. Klimenta v Močenku počas celého týždňa. Besedu viedol dramaturg festivalu a divadelník Peter Weinciller, ktorý tiež z tejto knihy predniesol krátky úrivok.

Prednes úrivku z knihy Tajomstvo zoborského kláštora

Zľava: autor knihy Mons. František Rábek, ordinár OS a OZ SR, autor ilustrácií ku knihe akad.maliar Martin Oscitý, dramaturg festivalu GM 2020 Peter Weinciller

 

Majster Oscitý sa okrem maľovania venuje aj spevu a prítomným zaspieval pieseň k Panne Márii, za ktorú sa mu odvďačili aplausom.

Krásne melódie ale zazneli aj v podaní domácej mladej organistky Kataríny Rábekovej a na konci besedy, po zhliadnutí obrazovej výstavy návštevníkmi, nasledovala autogramiáda knihy.

Autogramiáda knihy Tajomstvo zoborského kláštora

autogramiáda knihy

 

Tajomstvo zoborského kláštora si bude možné zakúpiť počas festivalu v miestnej obecnej knižnici.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *