Hlavná cena pre Divosud z Rimavskej Soboty

Skončil sa festival Gorazdov Močenok

Nitra 27. júla (TASR) – Vyvrcholením 5. celonárodného festivalu biblických a duchovných hier Gorazdov Močenok 97 bola slávnostná svätá omša, ktorú dnes v Gorazdove celebroval nitriansky pomocný biskup František Rábek. Počas uplynulého týždňa sa návštevníkom súťažnej časti festivalu predstavilo 6 divadelných súborov, ktoré hodnotila odborná porota. Hlavnú cenu získal divadelný súbor Divosud z Rimavskej Soboty za inscenáciu diela Martina Kukučína v úprave Ľubomíra Šárika Neprebudený.

Cenu Matice slovenskej porota udelila mládežníckemu kapucínskemu zboru z Bratislavy za hudobnú zložku v inscenácii Prázdny hrob. Cenu Združenia divadelných ochotníkov Slovenska získal súbor Sme! z Lučenca za inscenáciu hry Jolany Bandžuchovej Rodinné obrázky.

Záver podujatia, ktoré si z roka na rok získava čoraz väčší okruh záujemcov z celého Slovenska, patril divadelnému ochotníckemu súboru z Preselian, ktorý sa s účastníkmi festivalu rozlúčil hrou Henricha Sienkiewicza Quo Vadis? v réžii Igora Pagáča. Dagmar Švelková rč br .

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *